recept dags!
Lax lasange 13 points
4 porioner
200 grader, ca 25 min
300 g lax
100 g kallrökt lax,skivad
2 scharlottenlökar
3 soltorkade tomater
2 msk pinjenötter
1 påse, 70g spenat
2 tsk olja
200 g ärska lasangeplattor
sås;
1 dl vitt matlagningsvin
1 msk fiskfond
1/2 gul lök, hackad
2 dl lättmjölk
2 dl matlagningsgrädde max 4%
2-3 tsk sesredning
1 dl riven parmesanost
blötlägg tomaterna, koka upp vin,fond, mjlk och grädde i en kastrull under omrörning
låt småkoka i ca 3-4 min.
Vispa ner såsredningen och ost. salta peppra
Finhacka schalottenlöken, skär laxen i mindre bitar, strimla tomaterna
rosta nötterna i en torr stekpanna
värm spenaten på svag värme med 1 tsk olja, varva sedan ingredienserna , börja och avsluta med såsen.
smacklig måltid!
Kommentarer
Trackback